Actes

ASSEMBLEA GENERAL

22/Abril/2016

 

 

Asistents: Celeste Zelayeta, Anna Ferre, Sonia Ferrer, Lucila, Pura Serena, Juli Salvat, Eli González, Mariona Bosch, Anna Hugas, Esteban Miñarro, Cristina Nadal, Nora Espeche.

 

S’ausenten: Alice, Ramon

 

 

Ordre del dia:

-Benvinguda i presentació

-Aprovació acta Novembre 2015

-Explicació del estat actual dels projectes

-Balanç econòmic

-Grup Karol

- Supervisió grup treball centre penitenciari

- Precs i preguntes

 

Aprovació acta Novembre 2016

Per unanimitat s’aprova l’acta anterior

 

Proposta corporal de l’Esteban

L’Esteban  realitza un petit treball corporal abans de començar l’assamblea

 

Repàs dels projectes:

 

Dificultat d’actualitzar dades.  De vegades de part de l’Anna H, de vegades de part  dels terapeutes. Pensarem com poder-ho resoldre, requerirem de sistematització progressiva a mesura que anem fent valoracions.

 

Voluntaris

Som 26 voluntaris amb la incorporació de la Sònia i una altre baixa. Any de pocs canvis. Molta variació en la implicació de cadascú.

 

Atenció individual

el nº total de persones que han demanat teràpia és de 152 des de que vàrem començar a atendre. Inici al mes de novembre del 2013 (6 persones)

L’any passat vam atendre 56 persones. Va ser un any complicat a nivell de gestió i vam tenir llista  d’espera d’alguns mesos. De les 56 persones de l’any passat, 10 no van començar.

 

Actualment estem atenent 45 persones; 6 en llista espera (2 març, 4 d’abril).

 

Respecte a tenir major coneixement dels processos, ens plantejàvem com fer per a no carregar de feina als voluntaris. Hem decidit enviar una fitxa de tancament que reculli informació més detallada dels processos (fitxa annexada en l’anterior mail). Hi ha també una part de la valoració  per a que l’omplin els pacients.

L’Anna Ferre proposa que una part de la valoració, sobretot la dels pacients, sigui a través de creuetes. Mariona comenta que pot quedar molt reduïda. Una possibilitat és del 1 al 10, o sense números, una línia. Quedem que refem la proposta.

 

Amb algunes entitats, el contacte que tenim és de derivació de persones:

-                 Casal dels Infants (porta Eli B). Hi ha tres serveis, un d’ells està més aturat, un altre de la transició a la vida adulta (6 pacients) que s’involucren, i un altre servei amb 1 pacient en espera.

-                De Raval Sud, de l’any passat només una persona que ha fet procés de 30 sessions i ara prorroga. La demanda ha estat més dels professionals que dels usuaris. De 5 persones derivades només n’ha començat 1.

-                Servei d’atenció a la dona de Granollers: 5 persones derivades,

-                Un CRAE que comença ara.

-                L’IES Miquel tarradell que han derivat 3 joves.

 

Es fa evident que les persones amb moltes dificultats, si no estan recolzats per una entitat, costa que s’involucrin.

 

Projecte presons

Eli G presenta a Nora i Esteban. Estem rebent invitacions per taules de treball gratuïtes pel voluntariat a les presons, per servir de suport als interns al sortir dels centres, o acompanyament emocional... Han fet un recull de totes les entitats col·laboradores en centres penitenciaris, per això T’a forma part d’un mapa d’activitats públic.

 

Són dos projectes, el actual Brians 2 i l’anterior CPJ que està desert.

Esteban explica la seva experiència a Brians 2, que neix de l’última assemblea general de T’a.

Rescata també la supervisió, que és oberta a qui es vulgui apuntar. La següent és el dia 04/Maig, dimecres, a les 17h. Sònia i Anna Ferrer es mostren interessades.

El projecte es porta a terme els dimarts de 17 a 18.30. És un grup de cinc interns, implicat, que venen perquè volen. El grup ha anat patint canvis des del seu començament i ara s’ha consolidat. El centre està a prop de Martorell. El transport s’està costejant des de T’a.

 

El CPJ (explica Nora) que el projecte es va acabar al desembre. Regust agredolç, per treballar amb joves i perquè el seu compromís no és  constant, a més a més de que el centre no es mostrava col·laborador. Vam tenir la proposta de Brians i vam decidir canviar.

Els voluntaris que treballen en aquest projecte, ressalten la importància de la feina que es porta a terme des de T’a amb els usuaris, expliquen la seva experiencia. Les propostes que fan venen del teatre, el siatshu i l’arteteràpia i vinculats a treballs corporals. Els hi faciliten que pugin recollir la seva experiencia.

 

Per considerar el projecte s’invita als voluntaris que vinguin a la supervisió.

 

IES Miquel Tarradell

Des d’Octubre, alumnes de 2º ESO. Freqüència setmanal. En aquest moment s’està tancant el curs amb els nois.

La Laura comenta que ha estat una experiència enriquidora. Per a l’any que ve, els terapeutes estan preparant un dossier per a definir millor els objectius i l’enquadrament del taller, per a que tots els mestres tinguin clara la informació i es facin les derivacions correctament.

 

És el segon any que el projecte es duu a terme. L’objectiu ha estat treballar els temes que els alumnes han aportat. Des del centre, ara per ara, demanen que es treballin habilitats socials, sense anar més a fons en aspectes personals o familiars. De vegades hi pot haver certa contradicció entre la demanda del centre (bona conducta dels nois) i la dels adolescents (parlar d’allò que els preocupa). Afortunadament, el centre és conscient de la realitat dels seus alumnes i col.labora amb les terapeutes.

 

Tot Raval

Es planteja la possibilitat de continuar amb tallers corporals amb la Sònia, nova voluntària. Ateses les dates, el format podria ser per a maig-juny o ja per al setembre.

 

Creu Roja

Des del mes de juliol 2015 ja no estem realitzant sessions a la Creu Roja de Mollet.

 

Comptabilitat

Es van enviar els números en el darrer mail.

La comptabilitat de l’associació està sanejada. A data d’avui es paguen les assegurances, els desplaçaments, les despeses corresponents a llum, aigua i neteja de l’ús del local, les supervisions i la gestoria.

Com que els números són positius, vàrem decidir que, de moment, només es paga la quota de soci a l’entrar a l’entitat, i no cal renovar-la cada any mentre hi hagi fons.

Les persones ateses en teràpia individual paguen entre 1 i 15 euros. El pagament promig és de 8 euros.

De vegades no queden ben anotats els pagaments; és important omplir les butlletes que hi ha a la caixa. Si algú no ho té clar com s’utilitzen, si us plau, contacteu amb la Mariona

mariona.bosch@gmail.com.

Al proper rebut s’actualitzara el num de socis assegurats.

 

Grup de dones- Karol

La Karol ha fet una proposta de grup per a dones que l’ofereix a les pacients de T’a, de manera que l’associació pagués la part proporcional del cost de la sala. L’activitat s’anomena: “Yo, Tu, nosotras aquí y ahora”

https://deepdance.org/2016/04/11/yo-tu-nosotras-aqui-y-ahora-2/

https://www.facebook.com/events/1580871552203598/

S’està d’acord amb aquesta col.laboració i es comenta que la Karol es farà sòcia de T’a.

 

Supervisió treball centre penitenciari

Tal com s’ha mencionat més amunt, s’insisteix en la possibilitat d’assistir de manera regular o puntual a les supervisions sobre intervenció en els centres penitenciaris que es fan un cop al mes amb en Lluís Fernández Berga, ja que són molt interessants i una font d’aprenentatge.

La propera serà dimecres 4 maig, de 17h a 19h a PsiCORporal.

Si esteu Interessats contacteu amb l’Eli G: elisabethgz@yahoo.es

 

 

Precs i preguntes

 

-                L’Anna Ferre recorda el seu oferiment per a que pacients de T’a puguin realitzar constel.lacions com a part del seu procés dins el marc de l’associació. El o la terapeuta, si ho valoren, també poden assistir a la constel.lació. Dues persones li han derivat algun pacient per a fer una sessió de constel.lacions; la celeste i l’Eli G.

 

-                 La Pura pregunta la possibilitat de realitzar sessions de teràpia per skype amb un pacient que ha marxat fora. La Celeste també començarà a fer sessions per skype per les circumstàncies particulars de la pacient. S’acorda que des de l’associació s’obrirà un compte de Paypal per a que els pacients atesos per aquesta via puguin fer les aportacions voluntàries de manera no presencial. Si algú necessita més informació, que parli amb la Mariona.

 

-                Hi ha terapeutes voluntaris que fa temps que no atenen pacients ni estan en contacte amb l’associació. Preguntarem si encara estan interessats.

 

A les 19:50 es dona formalment l’assemblea per acabada.